За Калас

baner

От създаването си през 1922 година до днес, КАЛАС е успяла да направи името си синоним на висококачествена и изключително чиста сол. Компанията е наградена от Европейската Асоциация на Предприятията и Търговците (E.A.E.Е.) и от УНИЦЕФ за помощта си за предотварявне на недостиг на йод в храната в Албания. И до сега КАЛАС не спира да ивестира в технологии и оборудване, стремейки се да произведжа продукти от най-високо качество.

aulona1

През 2000 година продуктът КАЛАС Флоур става единставената по вида си сол, обогатена с флоур. Той е резултат от съвместно проучване на КАЛАС и Солунският университет „Аристотел“. В същата година, КАЛАС внедрява в целия си производствен процес системата за управление на качеството ISO 9002.

През 2001 година фирмата завършва най-модерното съоръжение за промиване на сол в Гърция, построено с огромно внимание към чистотата на солта и абсолютна автоматизация на производствения процес. През 2002 КАЛАС е отличена с Награда за Марков Подукт от Търговска камара в Атина и приема названието KALAS QUALITY PRODUCTS.

katerini1

През 2004 година компанията сертифицира цялата си дейност по системите ISO 9001:2000 и HACCP и завършва усвояването на 24,81% от компанията Хелиник Солт Уъркс. С новия си бизнес план КАЛАС има за цел да разшири дейността си и през 2005 година поема продуктите BEM, с коео си проправя път в производството на салати, сосове и дресинги. Консервиарни продукти с марката ROTA, CHAPERON и LOVIES.

thesaloniki1

През 2006 година завода и дистрибуционния център в Синдос, Солун са модернизирани, а през 2007 година започва сливането с компанията OLYMPUS FOODS S.A., с което КАЛАС прави стъпка към затвърждавана на позоциите си в производството на салати, майноеза, горчица и кетчуп.

mesologi1

През 2008 година са направени важни инвестиции в рекристализационния възел и дистрибуционния център в завода в Месологи. През 2009 година, КАЛАС изгражда нов дистрибуционен център в Атика и в същото време и разширява завода си в Пиерия и подновява оборудването му.

patsi

Днес КАЛАС е серифициран според световните стандарт ISO 22000, BRC и IFS. и строи нов дистрибуционен център в Индустриалната зона в Атика, Авлона. Фирмата премести централата си от историческата сграда на улица "Пиреос" в Атина, в новооткрит офисв новозастроената зона Вотаникос, Атина. Компанията продължава да се придържа към философията си, предоставяйки продукти от най-високо качество на своите потрбителите.

Разгледайте продуктите тук и тук