За Калас

6 април 2021
За Калас

И до сега КАЛАС не спира да ивестира в технологии и оборудване, стремейки се да произведжа продукти от най-високо качество.

През 2000 година продуктът КАЛАС Флоур става единставената по вида си сол, обогатена с флоур. Той е резултат от съвместно проучване на КАЛАС и Солунският университет „Аристотел“. В същата година, КАЛАС внедрява в целия си производствен процес системата за управление на качеството ISO 9002.

През 2001 година фирмата завършва най-модерното съоръжение за промиване на сол в Гърция, построено с огромно внимание към чистотата на солта и абсолютна автоматизация на производствения процес. През 2002 КАЛАС е отличена с Награда за Марков Подукт от Търговска камара в Атина и приема названието KALAS QUALITY PRODUCTS.

През 2004 година компанията сертифицира цялата си дейност по системите ISO 9001:2000 и HACCP и завършва усвояването на 24,81% от компанията Хелиник Солт Уъркс. С новия си бизнес план КАЛАС има за цел да разшири дейността си и през 2005 година поема продуктите BEM, с коео си проправя път в производството на салати, сосове и дресинги. Консервиарни продукти с марката ROTA, CHAPERON и LOVIES.

През 2006 година завода и дистрибуционния център в Синдос, Солун са модернизирани, а през 2007 година започва сливането с компанията OLYMPUS FOODS S.A., с което КАЛАС прави стъпка към затвърждавана на позоциите си в производството на салати, майноеза, горчица и кетчуп.

През 2008 година са направени важни инвестиции в рекристализационния възел и дистрибуционния център в завода в Месологи. През 2009 година, КАЛАС изгражда нов дистрибуционен център в Атика и в същото време и разширява завода си в Пиерия и подновява оборудването му.

Днес КАЛАС е серифициран според световните стандарт ISO 22000, BRC и IFS. и строи нов дистрибуционен център в Индустриалната зона в Атика, Авлона. Фирмата премести централата си от историческата сграда на улица "Пиреос" в Атина, в новооткрит офисв новозастроената зона Вотаникос, Атина. Компанията продължава да се придържа към философията си, предоставяйки продукти от най-високо качество на своите потрбителите.

18 юли 2021 The Manna

Историята на критските продукти „Manna“ Tsatsaronakis, е необичайна. Тя е вплетена в традиция, страст и съвсем истинско настояване за автентичния вкус и чистите съставки от земята на остров Крит.

прочети още

18 юли 2021 KALOGIROS S.A.

KALOGIROS S.A. се намира на 318-ти км по националния път от Атина до Солун, във Велестино, Волос, Гърция. KALOGIROS S.A. е семеен бизнес от 1950 г. Успехът в качеството на продуктите и тяхното непрекъснато търсене се подкрепят от широкия спектър от опит, който компанията е придобила в областта на преработката и опаковането на трапезни маслини.

прочети още

6 април 2021 OLYMPUS

Компанията "PAPAYIANNIS BROS S.A. ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ХАЛВА ОТ ГЪРЦИЯ" е основана през 1949 г. в Лариса като семеен бизнес за производство на сусамова халва. "PAPAYIANNIS BROS S.A. ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ХАЛВА ОТ ГЪРЦИЯ" е била и все още остава семейна фирма за производство предимно на сусамова халва, традиционно сладко от Леванта - изключително популярни в целия средиземноморски регион.

прочети още